Omgivning

Lickershamn ligger i Stenkyrka socken på norra Gotland c:a 3 mil norr om Visby. Stenkyrka är en levande socken med såväl affär (fr.om. juni 2011) och restaurang som fotbollsgolf och stugby.

För dig som vill besöka Visby kan vi tipsa om Visby Gästhamn

Raukar vid Lickershamn

Bilder från Stenkyrka

Stenkyrka kyrka

Lickershamns Semesterby

Lilla Bjers gravfält
Området har använts till begravningsplats under hela järnåldern, men det finns tecken på att det har använts tidigare, bl a en skeppssättning från bronsåldern och rester av ett bronsåldersröse.

Mix Ranch
På Mix Ranch ges du chansen att tillsammans med familj, vänner eller kollegor uppleva något som du med glädje kommer att berätta om för andra. Mat, Boende eller Aktiviteter. Ett besök på Mix Ranch innebär helt säkert att alla blir nöjda – såväl ung som gammal.
Stjärnan bland aktiviteterna är Mix Ranch välkända FOTBOLLSGOLF. Några ytterligare exempel på aktiviteter du kan ägna dagarna åt hos oss är bad i vår pool, lekpark, frisbeegolf  och minigolf. För grupper finns vår välkända mångkamp, lerduveskytte, bastu och badtunna eller varför inte ett stort vattenkrig i fortet.

Sorby Gård
Sorby Gård är ett Gotländskt konsultföretag som arbetar med organisationsutveckling, ledarskap och teamutveckling. Sorby Gård är även en släktgård på norra Gotland där Britta Djurberg-Sorby och Per Henrik Sorby, vid sidan av konsultarbetet, bedriver ekologiskt lantbruk med gotlandsfår och biffkor. På gården finns sommartid en gårdsbutik med försäljning av lammprodukter.

Tempo butik

Calk Glas & Keramik
Tillverkar glas och keramiska föremål, allt i från serviser och bruksgods till skulptur och lite av varje.

Teatergalleriet
Den gamla gården Tune med anor från 1500-talet ligger utmed Lustkusten i Stenkyrka ca 20 km norr om Visby. I början på 2000-talet byggdes ladugård och vagnslider om till teater och galleri av Bia och Görhan Hellström och fick namnet TeaterGalleriet.

Stenkyrka mejeri

Gotland.net
Gotlands största turistsajt

Tillbaka